20/4/15

Έτοιμες για την εκδρομή;

 Χέι, τι κάνετε; Πώς ήταν η πρώτη μέρα μετά τις διακοπές;
http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=40750973
Εγώ πάντως μπορεί μόλις να γύρισα από δύο βδομάδες τεμπελιάς αλλά πάλι δεν έχω το μυαλό μου στα μαθήματα, όπως βέβαια και όποιοσδήποτε άλλος, τουλάχιστον στο σχολείο μου... Κι αυτό γιατί πλησιάζει το "μεγάλο γεγονός" της σχολικής χρονιάς, που δεν είναι άλλο από τη μονοήμερη εκδρομή!

Όπως καταλάβατε λοιπόν, αυτό θα είναι το θέμα του σημερινού άρθρου!








Ξεκινάμε με τα πράγματα που θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας:
  • Χρήματα Θα είστε όλη μέρα έξω, με πολύ ελεύθερο χρόνο και πολλά πράγματα να κάνεετε. Σίγουρα λοιπόν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάτι, από φαγητό μέχρι ένα αναμνηστικό ή κάποιο εισητήριο. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας αρκετά χρήματα για να μην έχετε άγχος μη σας τελειώσουν, αρκεί να τα βάλετε κάπου που δεν κινδυνεύουν να πέσουν ή να κλαπούν.
  • Κινητό Δεν το λέω για να κολλήσετε σ'αυτό όλη μέρα, στην εκδρομή όμως ένα τηλέφωνο είναι απαραίτητο. Οι γονείς σας πιθανότατα θα θέλουν να σας τηλεφωνήσουν για να δουν αν όλα είναι καλά ή ίσως να χρειαστεί να μιλήσετε με τους καθηγητές σας και να μην τους βρίσκετε. Και βέβαια θα το χρειαστείτε για να βγάλετε φωτογραφίες, να ακούσετε μουσική ή να παίξετε, χωρίς να κουβαλάτε έξτρα ηλεκτρονικά για όλα αυτά. (Φρόντισε μόνο να το βάλεις να φορτίσει πριν πας για ύπνο)
  • Νερό Ξέρετε ότι θα διψάσετε και θα ήταν βολικό να έχετε νερό από το σπίτι αντί να ψάχνετε να αγοράσετε, ειδικά όταν είστε μέσα στο λεωφορείο που δεν θα βρίσκετε να αγοράσετε έτσι κι αλλιώς. Πάρτε κανά δυο μπουκάλια μαζί σας ή και παραπάνω ειδικά αν είστε απ'αυτές που πίνουν ΠΟΛΥ νερό (έτσι κι αλλιώς πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα τη μέρα). Προτείνω να τα βάλετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ, έτσι θα κρατηθούν δροσερά όσο περισσότερο γίνεται.
  • Σνακ Σίγουρα όταν πεινάσετε θα θέλετε να αγοράσετε κάτι απ'έξω, όμως κάτι μικρό πρόχειρο που θα έχετε πάρει από το σπίτι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο, κυρίως επειδή πολλά από τα μαγαζιά που θα βρείτε είναι πανάκριβα. Επίσης εκεί που κάνουν στάση τα λεωφορεία δημιουργούνται συχνά τόσο μεγάλες ουρές που δεν προλαβαίνετε ποτέ να φτάσετε στο ταμείο, αλλά και αν είναι μικρό μαγαζί δεν είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει.
  • Ζακέτα/Φούτερ Μπορεί το καλοκαιρι να πλησιάζει αλλά σε πολλά μέρη ο καιρός μπορεί ναείναι άστατος, οπότε θα σας βολέψει να πάρετε ένα ζακετάκι για να μπορείτε να προσαρμόζεστε στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας
  • Γυαλιά ηλίου+καπέλο+αντηλιακό Οι περισσότερες έχουμε βαρεθεί να το ακούμε από γονείς και καθηγητές, αλλά ισχύει, ο ήλιος είναι ωραίος μα μπορεί να μας προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Γι'αυτό εφοδιαστείτε με γυαλιά και καπέλα (που είναι επίσης φοβερά αξεσουάρ!), βάλτε αντηλιακό από το σπίτι και, αν θέλετε, πάρτε το κι αυτό μαζί.
  • Χαρτομάντηλα Γενικά σας προτείνω κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι να έχετε μαζί σας ένα πακέτο χαρτομάντηλα ή και υγρά μαντηλάκια. Μη μου πείτε ότι δε σας έχει τύχει ποτέ να λερωθείτε, να τρέχει η μύτη σας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και να εύχεστε να είχατε χαρτομάντηλα μαζί σας!
  • Στυλό και χαρτί Όχι, αυτά τα πράγματα δεν είναι απαραίτητο να εξαφανίζονται κάθε φορά που δεν έχεις μαθήματα. Εκτός από την προφανή χρήση, ότι μπορεί να θες κάτι να σημειώσεις, οτιδήποτε, σκέψου πόσα παιχνίδια μπορείς να παίξεις όσο θα είσαι μέσα στο λεωφορείο, με ένα στυλό ή μολύβι κι ένα χαρτί
  • Βιβλίο/κάποιο παιχνίδι Μια που το 'φερε η κουβέντα για τη διασκέδαση στο λεωφορείο... Νομίζω πως όλοι την περισσότερη ώρα την περνάμε μιλώντας, γελώντας, τραγουδώντας και κάνοντας χαζομάρες με την παρέα μας και συνήθως αυτό αξίζει στο λεωφορείο, αλλά σε περίπτωση- λεεεέω 'γω τώρα που βαρεθείτε, καλά δεν θα ήταν να είχατε μαζί σας ένα βιβλίο ή περιοδικό ή ένα μικρού μεγέθους επιτραπέζιο (π.χ. uno) να παίξετε με τους φίλους σας;

Αυτό ήταν το σημερινό άρθρο, ελπίζω να σας άρεσε. Εύχομαι να περάσετε όλες καλά στην εκδρομή σας, όπου κι αν πάτε, τα λέμε!
~Marina



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου